På reise i Ultima Thule: Sjøormer og rømmegrøt selger bedre enn aluminium
Universitas, UiO
Først i 1823 da briten Sir A. De Capell Brooke ga ut sin reiseskildring om turen til Nordkapp, ble Norge for alvor kjent for omverdenen. De påfølgende årene kom en strøm av forskere, forfattere og eventyrere hit.
– Turister søker en autentisk opplevelse, og hva man tror er autentisk kommer an på ens forkunnskaper om stedet man reiser til. Alle opplevelser blir sett i lys av disse, sier Mari Haugen som har skrevet hovedoppgave i sosialantropologi med tittelen ”Markedsføring av nasjonen Norge.”
Når de tidligste antropologer på reise i Norge skrev negativt om det de så og opplevde, kan det skyldes at de hadde forventninger om et samfunn som var noe helt annerledes og lå tilbake for deres eget. Kerguelen Tremarec skriver at ”Hva innbyggernes seder angår, er det meget vanskelig å tilfredsstille leseren, fordi de er en blanding av forskjellige nasjoners seder.” >> les mer
No feedback yet
Search
Døde lenker?
Nettsider har fått stadig kortere levetid og forsvinner fort igjen. I mange tilfeller finnes det en kopi i Internet Archive på web.archive.org.
Siste kommentarer
- hotwoman on Bedre arkitektur = bedre samfunn?
- lorenz on For mer kulturrelativisme
- Nargis Wolasmal on For mer kulturrelativisme
- Jan on Reindrift = samer mot nordmenn?
- David Brustad on Den romantiske kjærlighetens vanskelige kår på glesbygda
Leave a comment