Arrangerte ekteskap: Å gripe leseren med et komplekst budskap
Hvordan går det an å forfekte en nyansert mellomposisjon og likevel være interessant? Hvordan formidle et komplekst buskap? Det er spørsmål som ikke bare sosiolog Anja Bredal har tenkt mye over. Bredal er aktuell med en ny bok om arrangerte ekteskap. Et av hovedpoengene i doktoravhandlingen “Vi er jo en familie” er at tvang og press er et alvorlig problem for mange unge som inngår et arrangert ekteskap. Men samtidig synes mange andre at det er en god og naturlig måte å gifte seg på.
Media dyrker ytterpunktene og gir sjelden plass til en både-og-argumentasjon.
- Det var flere aviser som ringte etter at jeg hadde levert doktoravhandlingen, men jeg har inntrykk av at journalister sjelden får det de vil når de ringer meg.
Hun har flere ganger opplevd at forskningen sin ble misbrukt, bl.a. for å fremme et lovforslag mot søskenbarnekteskap i Danmark.
I intervjuet med meg går hun også inn for å tenke mer på klasse og sosial ulikhet. Flere kulturforskjeller kunne blitt forklart som klasse- eller klassekulturforskjeller, mener hun.
No feedback yet
Search
Døde lenker?
Nettsider har fått stadig kortere levetid og forsvinner fort igjen. I mange tilfeller finnes det en kopi i Internet Archive på web.archive.org.
Siste kommentarer
- hotwoman on Bedre arkitektur = bedre samfunn?
- lorenz on For mer kulturrelativisme
- Nargis Wolasmal on For mer kulturrelativisme
- Jan on Reindrift = samer mot nordmenn?
- David Brustad on Den romantiske kjærlighetens vanskelige kår på glesbygda
Leave a comment